Pitcher's

Pitcher’s Trollhättan stänger

PRESSMEDDELANDE

2018-01-15

Från och med 15 januari 2018 stänger Pitcher’s i Trollhättan.

Pitcher’s erbjuder en kombination av restaurang, pub och nattklubb för en bred målgrupp, vanligen genom franchisetagare. I Trollhättan öppnade portarna för första gången hösten 2012 och blev snabbt en populär mötesplats

Efter fyra framgångsrika år började franchisetagaren i Trollhättan att tappa i omsättning och vår analys av verksamheten visade på brister i den dagliga driften. Tillsammans med franchisetagaren vidtogs vissa åtgärder, men lönsamhet kunde fortfarande inte nås. Vi rekommendera därför ett ägarbyte, vilket också skedde.

I januari 2017 överläts verksamheten till en ny ung och ambitiös franchisetagare. Under första delen av 2017 har verksamheten utvecklats positivt, men under hösten 2017 har det visat sig att den nya franchisetagaren inte lyckats bibehålla den goda trenden.

”Restaurangen har inte nått de omsättningsmål som vi ställer på våra franchisetagare och, vilket är värre, våra gäster har vid flertalet tillfällen fått vända i dörren eftersom restaurangen varit stängd, trots att den enligt tillgänglig information och vårt avtal med franchisetagaren skulle ha varit öppen. Detta är oacceptabelt, ” säger Kenny Svedenlund, VD för franchisegivaren Pitcher’s AB.

Innan årsskiftet beslutade därför Pitcher’s AB att slå igen portarna i Trollhättan. Restaurangen är idag stängd och planer om nyöppning diskuteras, men har ännu inte beslutats.

”Vi tror fortfarande på en Pitcher’s i Trollhättan. Det har tidigare varit fel personer på plats, vilket betyder att vi arbetar ännu flitigare med att hitta rätt franchisetagare i framtiden”, fortsätter Kenny Svedenlund.

Pitcher’s finns idag etablerade på 18 orter och städer i Sverige med sina rötter i Karlstad där första gastropuben öppnades 2002. Konceptet fokuserar sig på mat- och dryckeskvalité. Maten är tillagad från grunden och dryckessortimentet är brett. Sport erbjuds på tysta tv-skärmar för sportintresserade.

Presskontakt:

Sandreen Shaul
Marknad- och kommunikationsansvarig,
Pitcher’s AB
sandreen.shaul@pitchers.se
+46 (0)70 – 296 42 35

Publicerat måndag den 15 januari 2018